Ir a contenido

Hoe maak je een scheidsrechtersfluitje schoon?

Een schoon fluitje is essentieel voor elke scheidsrechter. Het zorgt niet alleen voor een duidelijk geluid tijdens de wedstrijden, maar is ook belangrijk voor de hygiëne. Met regelmatig onderhoud kan je ervoor zorgen dat je fluitje in optimale conditie blijft, en dus langer mee gaat. In deze blogpost delen we een eenvoudig en effectief manier om je scheidsrechtersfluitje te reinigen.

Wat heb je nodig?

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand hebt:

 • Warm water
 • Milde zeep (bijvoorbeeld afwasmiddel)
 • Een kleine borstel of een oude tandenborstel
 • Desinfecterende spray of oplossing (optioneel)
 • Een zachte doek of keukenpapier

Stappenplan

 1. Demonteer het fluitje (indien mogelijk): Als je fluitje uit meerdere delen bestaat, haal het dan uit elkaar. Dit maakt het makkelijker om elk hoekje grondig te reinigen.

 2. Maak een sopje: Meng warm water met een beetje milde zeep.

 3. Schoonmaken: Gebruik de kleine borstel of oude tandenborstel om het fluitje aan de binnen- en buitenkant zachtjes te schrobben. Besteed extra aandacht aan de spleetjes en openingen waar speeksel en vuil zich kunnen ophopen.

 4. Spoelen: Spoel het fluitje grondig af onder stromend water om alle zeepresten te verwijderen. Zorg ervoor dat je het fluitje goed uitschudt om overtollig water te verwijderen.

 5. Desinfecteren (optioneel): Als je een extra stap wilt zetten in het schoonmaakproces, kun je een desinfecterende spray of oplossing gebruiken. Zorg ervoor dat het middel veilig is voor gebruik op kunststof of metaal, afhankelijk van het materiaal van je fluitje.

 6. Drogen: Droog het fluitje af met een zachte doek of laat het aan de lucht drogen op een schone handdoek. Zorg ervoor dat het fluitje volledig droog is voordat je het weer in elkaar zet of gebruikt.

Extra tips

 • Frequentie van schoonmaken: Afhankelijk van hoe vaak je het fluitje gebruikt, is het aan te raden om deze ten minste een keer per maand schoon te maken.
 • Bewaaradvies: Bewaar je fluitje op een droge, schone plaats wanneer je het niet gebruikt. Overweeg een speciaal tasje of doosje om het te beschermen tegen stof en vuil.
 • Vermijd agressieve chemicaliën: Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, omdat deze het materiaal van het fluitje kunnen beschadigen en schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je fluitje niet alleen schoon blijft, maar ook langer meegaat. Een goed onderhouden fluitje draagt bij aan je professionaliteit op het veld en zorgt ervoor dat je klaar bent voor elke wedstrijd.

Ben je op zoek naar een nieuw scheidsrechtersfluitje of wil je je collectie uitbreiden? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment scheidsrechtersfluiten. In ons assortiment hebben we fluitjes die bij elke scheidsrechter en elke sport passen. Van klassieke modellen tot de nieuwste innovaties, je vindt bij ons het perfecte fluitje voor jou!

Comparar productos

{"one"=>"Seleccione 2 o 3 artículos para comparar", "other"=>"{{ count }} de 3 artículos seleccionados"}

Seleccione el primer artículo para comparar

Seleccione el segundo artículo para comparar

Seleccione el tercer elemento para comparar

Comparar